fbpx

Intrebari frecvente

Da, este posibil sa parcurgeti cursul PRINCE2® Foundation & Practitioner si sa luati cele doua examene de certificare fara o experienta prealabila in management de proiect. Este fezabil, desigur pornind de la premiza ca veti studia manualul bine inainte de curs.

Manualul face parte din pachetul de curs si are aprox 325 pagini.

Nu trebuie invatat pe de rost, examenul cel mai dificil (cel pentru certificarea Practitioner) fiind open book – cu manualul pe masa.

 • Online, interactiv cu trainerul, clasa virtuala
 • Utilizarea platformei ZOOM care permite conectarea video si audio https://zoom.us/download;
 • necesar doar un laptop sau tableta sau telefon sau smart TV
 • conexiune la Internet

Predarea are loc live, de către trainer, folosind aceleași tehnici de învățare aplicate si în formatul traditional, cu instructor in sala.

In acest mediu virtual va veti intalni cu trainerul si veti parcurge impreuna conceptele si notiunile din training. De asemenea puneti sa puneti intrebari, sa faceti exercitii si sa va clarificati anumite aspecte in timp real.

 • Program curs sesiuni deschise: zilnic, 2 sesiuni cu urmatorul program:
  • 5 ore in intervalul 9:00 – 12:30
  • 5 ore in intervalul 13:30 – 17:00

Pentru certificarea PSM I – Professional SCRUM Master, recomandam cursul cod 505 – SCRUM Agile Framework https://trilex.ro/training-curs/scrum-agile-framework/

Cursul ofera informatiile necesare pentru examenul de certificare iar trainerul va mentiona la sfarsitul training-ului si site-uri unde puteti sa faceti simulare de examen pentru a  intelege tipologia de intrebari si a va pregati cat mai bine (dupa curs va mai fi necesar putin efort de studiu individual).

 

Voucher-ul de examen il puteti achizitiona direct de pe site-ul scrum.org si nu are valabilitate.

Da, veti primi o diploma cu recunoastere internationala in domeniul project management. Cursul este aliniat la standardul PMBOK – Project Management Body of Kowledge https://www.pmi.org/pmbok-guide-standards/foundational/pmbok emis de catre Project Maagement Institute – PMI (www.pmi.org ) , standardul de management de proiect, cel mai aplicat in intreaga lume.

Cursul este acreditat PMI, Trilex fiind Acredited Training Provider. Cursul este inregistrat in baza de date a PMI si ofera 21 de credite pentru certificarile de project management.

trilex partener acreditat de training autorizat PMI

Diplomele solicitate in licitatiile publice, trebuie sa fie conforme cu cerintele din caietul de sarcini specific acelei licitatii.

Da, la acest moment, cursurile se desfasoara si online, pe platforma ZOOM, program zilnic 9:00 – 17:00, ora Romaniei.

La acest curs de Business Analysis, sunt abordate concepte si tehnici din toate cele 5 arii de cunostinte, cu mentiunea ca sunt cele fundamentale din standardul BABOK.

Cursul are ca obiectiv punerea in practica a conceptelor din BABOK si nu pregatirea pentru un examen de certificare (in cadrul acestor tipuri de cursuri, abordarea este orientata explicit pe cele 5 arii).

trilex furnizor de training autorizat IIBAAcest curs este inregistrat in baza de date a IIBA ca fiind aliniat la BABOK si ofera 21 Contact Hours

 

Cursul Project Management Fundamente este ceea ce va poate ajuta sa va atingeti obiectivele de cariera pe care le-ati mentionat.

Nota: numele cursului “Fundamente” se refera la faptul ca metodele si tehnicile prezentate ofera un fundament solid pentru a aborda cu incredere proiect complexe. Permite unui  Project Manager sa faca managementul unui proiect (concepte si tehnici de baza in managementul de proiect)

Imbinarea teorie – practica se va face prin exercitii aplicative pe un proiect ales de catre fiecare grupa de lucru, proiect pe care vor aplica tóate conceptele din curs, de la initierea proiectului (project charter, ciclul de viata proiect, analiza stakeholderi, continuand cu planificarea (stabilire cerinte, identificare livrabile, estimare buget, elaborare grafic de executie in timp, stabilirea necesarului de resurse si efort, analiza de riscuri, plan de comunicare, organigrama proiect etc) pana la activitatile necesare in inchiderea proiectului.

Accentul se va pune pe aplicarea conceptelor din managementul de proiect pe proiecte reale, alese de participanti, acestia avand posibilitatea indrumarii de catre trainer si facilitarea asimilarii informatiilor predate pentru o mai buna intelegere a beneficiilor aduse de un management de proiect formal.

Cursul este aliniat la standardul PMBOK (Project Management Body of Knowledge) elaborat de PMI – Project Management Institute 

Certificarile internationale de Business Analysis de la IIBA au recunoaștere in orice tara din lume, angajatorii preferând pe anumite pozitii persoane care au trecut printr-un proces riguros de certificare.

Obtinerea unei certificari de business analysis presupune, pana la urma, sustinerea unui examen de certificare. La unele certificari exista conditii de eligibilitate, dar la alte nu, dupa cum urmeaza:

IIBA ofera mai multe tipuri de certificari de Business Analysis.

1.       Entry Certificate in Business Analysis™ (ECBA™) – pentru persoanele care incep o cariera in Business Analsys. Criterii de eligibilitate: minimum of 21 Professional Development (PD) hours – adica ore de training

2.       Certification of Capability in Business Analysis™ (CCBA®) – Business Analisti cu o experienta de 3-5 ani (criterii de eligibiliate: min 3750 de ore de analiza, training formal de BA, minimum of 21 Professional Development (PD) hours – adica ore de training

3.      Certified Business Analysis Professional (CBAP®) – Business analisti cu o experineta de peste 5 ani (min 7500 ore de analiza, minimum of 21 Professional Development (PD) hours – adica ore de training)

4. Alte Certificari de BA (Specilizate): Agile, Securitate, Date, Product Owner 

 

Procesul de obtinere a unei certificari de business analysis de la IIBA este următorul:

 1. Analiza cost/beneficiu- adica evaluaez  dacase  merita efortul de a obtine o certificare de Business Analist dela IIBA
 2. Luare decizie de obtinere certificare
 3. Alegere certificare (in functie de criteriile de eligibiltate de mai sus)
 4. Participare la un curs de pregatire pentru sustinerea examenului de certificare (contra cost). Acest pas nu este obligatoriu, dar conditiile de eligibilitate la unele certificari, cer sa demosntrezi ca ai  ore de pregatire formala in . De exemplu, la CBAP  conditiile de eligibilitate solicita 35 de ore de pregatire formala in Business Analysis, astfel ca IIBA te cam „obliga” sa faci un curs de pregatire pentru examen. La alte certificari de exemplu la ECBA , nu necesita nici o pregatire formala, deci nici participarea la curs. Cu toate astea este recomandat, deoarece te pregateste pentru examen. Repet: Daca aveti ore de training de Business Analysis (conform cerintelor de eligibiliate) NU aveti nevoie de training  si acest cost poate fi evitat
 5. Studiu individual 30-80 de ore, pe simulator de examen si BABOK
 6. Inscriere la examenul de certificarea, pe site-ul IIBA  conform procedurilor lor (contra cost)
 7. Obtinerea certificarii, prin trecerea cu succesului a examenului online (chestionar de tip grila) (contra cost)

Pentru mai multe detalii privind certificarile IIBA , va recomand sa va uitati si pe handbook-urile de certificare de aici: https://www.iiba.org/business-analysis-certifications/certification-handbooks/

 

Nu este obligatoriu sa urmati nici un curs, dar daca aveti nevoie sa va pregatiti temeinic pentru a lua examenul de certificare, atunci va sugeram trainingul     CBAP / CCBA Exam Prep de 5 zile care ofera 35 de ore de training.

trilex furnizor de training autorizat IIBA

 

Pentru obtinerea certificarii de ECBA trebui sa indepliniti cateva preconditii, asa cum apare pe site-ul IIBA (https://www.iiba.org/business-analysis-certifications/ecba/ ) adica:

How to Become an ECBA™?

ECBA Eligibility
 1. Ensure you register an account with IIBA (already a member login here)
 2. Complete a minimum of 21 Professional Development (PD) hours within the last four years. Your hours can be logged and tracked here.
 3. Agree with the Code of Conduct.
 4. Agree with Terms and Conditions.

 

Cursul Trilex Business Analysis cod curs 900 de 3 zile (https://trilex.ro/training-curs/business-analysis-analiza-bussiness-managementul-cerintelor/ ) va ofera cele 21 de ore necesare pentru a fi eligibil pentru a sustine examenul (conditia 2 de mai sus). 1 ora de curs = 1 Professional Development (PD) hours.

 La finalul acestui curs obtineti diploma de participare care va atesta cele 21 de ore de professional development.

Cursul  este aliniat la BABOK si va ofera o intelegerea mai buna a conceptelor de business analysis.

Acest curs este orientat spre practica (ca sa puteti sa faceti Business Analysis: analiza si optimizare de procese, scriere de cerinte pentru solutii IT, modelare, documentare, validare cerinte,  etc). Aceste curs NU este un curs de tip Exam Prep, cum ar fi de exemplu cursul  https://trilex.ro/training-curs/curs-training-certificare-iiba-ecba-exam-prep/ .

De obicei persoanele care au participat la acest curs (Business Analysis cod 900 ) au facut studiu individual si apoi si-au dat certificarea, cu succes.

 

Oricum ar fi, indiferent de cursul la care doriti sa participati,  pregatirea pentru examenul de cerificare ECBA presupune,  in plus fata de participarea la curs, si un studiu individual suplimentar (estimat la un efort de aprox 40-120 de ore) in funcție de experienta si cunoasterea conceptelor teoretice de catre fiecare candidat la examenul de certificare ECBA.

Memebership-ul achizitionat de la IIBA, nu reprezinta taxa de examen, care oricum va trebui platita, dar obtineti o reducere la taxa de examen peceputa de IIBA. Vezi link https://www.iiba.org/business-analysis-certifications/certification-fees/

 

Pentru detalii privind procesul de certificare la IIBA, este recomandat sa revedeti procesul de certificare IIBA. https://www.iiba.org/globalassets/certification/files/core-ba-certification-handbook.pdf

 

Organizatia este IIBA (www.iiba.org ) si este recunoscuta international. Exista si un chapter in ro, dar care nu organizeaza examene de certificare. Examenele de certificare sunt doar de la iiba.org si sunt online

trilex furnizor de training autorizat IIBA
Trilex partener acreditat de IIBA – International Institute for Business Analysis

Trilex este Endorsed Education Provider pentru IIBA. Trainingurile pe care le livram sunt aliniate la cele mai bune standarde de calitate, iar trainerii sunt certificati CBAP, materialele de training respecta standardul BABOK (Business Analysis Body of Knowledge) si au fost supuse unui proces riguros de auditare. Toate acestea pentru ca sa asiguram participantii la cursuri,  ca vor obtine informatii relevante, actuale si care ii ajuta in carierea sau pentru obtinerea de certificari.

Cursurile sunt predate in limba romana , dar terminologia este in engleza (exemplu: Data Flow Diagram, Use Case Diagram, Flowchart Diagram, Actor, etc)

Examele de certificare  sunt in linba engleza

 

Pentru formalitatile de inscriere, va rog sa completati formularul de inscriere la curs. Informatiile furnizate ajung la noisi, in baza lor, vom emite si transmite factura fiscala  care are termen de plata 5 zile de la data emiterii. Plata se efectueaza prin transfer bancar in contul mentionat pe factura, inainte de inceperea cursului.