fbpx
Standard

Standardul abordeaza analiza de risc la nivel de portofoliu, program si proiect si urmareste gestionarea riscurilor care pot avea impact asupra obiectivelor strategice ale organizatiei.

In analiza de risc, impactul poate fi pozitiv sau negativ și poate provoca abaterea de la obiectivele propuse la nivel de proiect cu influenta directa asupra beneficiilor urmarile de organizatie . Procesele de gestionare a riscurilor permit o planificare proactivă de captare/exploatare a oportunităților și limitarea impactului negativ al amenințărilor.

Acest standard cuprinde recomandarile necesare pentru a:

  • Identifica principiile de bază pentru gestionarea riscurilor
  • Descrie elementele fundamentale ale gestionării riscurilor și a mediului în care managementul de risc este aplicat
  • Defini ciclul de viață al managementului riscurilor
  • Aplica principiile de gestionare a riscurilor la nivel de portofoliu, program și proiect în contextul unei abordări integrate de gestionare a riscurilor in organizatie.

Acest standard de Risc Management se concentrează pe ceea ce reprezinta gestionarea riscurilor (adică considerentele cheie pentru un management eficient al riscurilor). Este scris în principal pentru manageri de portofoliu, programe și proiecte, dar este un instrument util si pentru alti stakeholderi din organizatie, din conducerea executiva sau din consiliul de administratie.