fbpx
Standard

Standardul pentru managementul portofoliului de proiecte elaborat de Project Management Institute (PMI) ® reprezinta o referință importantă pentru managerii de portofoliu, precum și pentru managerii de proiecte și de programe – indiferent de industrie si de metodologia interna aleasa pentru livrarea proiectelor.

În mediul actual de schimbare rapidă și perturbare constantă, practicile mature privind gestionarea portofoliului s-au dovedit a fi un instrument vital pentru succesul organizațional.

Managerii de portofoliu supraveghează o colecție de proiecte, programe și alte activități care sunt grupate pentru a îndeplini obiectivele strategice de afaceri. Practica de gestionare a portofoliului este parte integrală din implementarea planului strategic general al organizației dvs.

Acum la cea de-a patra ediție, Standardul pentru gestionarea portofoliului reflectă practicile actuale și a fost actualizat pentru a reflecta evoluția profesiei. Este bazat pe principii, ceea ce il face aplicabil unei game largi de organizații, indiferent de abordarea proiectului (waterfall, agile sau hibrid).

A patra ediție conține, de asemenea, o descriere extinsă a managementului portofoliului pentru a reflecta relația acestuia cu managementul de proiect / program si managementul operational.