fbpx
Standard

Acest standard pentru Managementul Proiectelor Organizaționale permite evaluarea maturitatii organizatiilor privind procesele de management de portofoliu si management de proiect.

Este prezentat cadrul utilizat pentru alinierea practicilor de gestionare a proiectelor, programelor și portofoliului cu strategia și obiectivele strategice și personalizarea sau adaptarea acestor practici în contextul, situația sau structura organizației.

Oferă îndrumări managementului executiv, personalului PMO și practicienilor privind nivelul de maturitate curent (as is) si tranzitia catre nivelul de maturitate dorit (to be). Recomandarile acoperă intregul ciclul de viata al managementului de portofoliu si poate fi utilizat cu toate abordările de livrare a proiectelor – waterfall, agile, hibrid precum și cu alte posibile practici viitoare.

Deși este util pentru orice organizație care încearcă să-și îndeplinească mai bine obiectivele strategice, acest standard este deosebit de benefic pentru organizațiile care nu au o abordare unitara a managementului de proiect și pentru cele care sunt în proces de îmbunătățire sau susținere a cadrului actual de management de proiect.

Pe măsură ce organizația dvs. se maturizeaza odată cu trecerea timpului și se adaptează dinamic la mediul extern, acest standard vă va ajuta să mențineți un cadru stabil pentru a pastra directia strategica stabilita.

Acest standard pentru management de proiect la nivel organizational (OPM) este aliniat cu standardul PMI – A Guide to the Project Management Body of Knowledge (PMBOK® Guide) – Sixth Edition.