fbpx
Standard

Creat de Project Management Institue (PMI) în parteneriat cu Agile Alliance®, Agile Practice Guide * oferă instrumente și o înțelegere a diferitelor abordări agile disponibile pentru a permite rezultate mai bune. Este deosebit de util pentru acei manageri de proiect obișnuiți cu un mediu mai tradițional (waterfall sau cascada) să se adapteze unei abordări mai agile.

Ghidul de practică agilă conține următoarele secțiuni:

  •   Introducere în Agile – descrie mentalitatea, valorile și principiile manifestului Agile. Acesta acoperă și corelația dintre abordările Lean, metoda Kanban și agile.
  •  Selecția ciclului de viață – introduce diferitele cicluri de viață agile si metode de selectie a metodei agile potrivite pentru proiect
  •  Implementarea Agile: Crearea unui mediu agil – prezinta factori critici care trebuie luați în considerare la crearea unui mediu agil, cum ar fi leadershipul și componența echipei.
  •  Implementarea Agile: Livrarea într-un mediu agil – prezinta modul de organizare a unei echipe și metodele pe care echipa le poate folosi pentru a livra valoare în mod regulat.
  •  Factori organizaționali pentru proiecte agile – descrie factorii care afectează aplicarea metodelor agile, cum ar fi cultura, experienta, metodele și rolul unui birou de management de proiect (PMO).